Платив “податки” бойовикам – під Харковом затримали чергового перевізника з “ДНР”

Фото: dpsu.gov.ua

6 червня на в’їзді до Харкова прикордонники спільно зі співробітниками СБУ затримали чергового перевізника – 33-річного водія мікроавтобуса Volkswagen Transporter, який возив людей з тимчасово окупованої частини Донецької області в Україну.

Про це Харків Times повідомили в прес-служб ДПСУ.

Оскільки маріонеткова влада так званої “ДНР” не відкриває пункти пропуску на лінії розмежування з Україною, то перевізники з цієї частини Донбасу їздять через територію РФ. Цього разу перевезення здійснювалося за таким же маршрутом. 5 червня Volkswagen Transporter, в якому перебувало восьмеро пасажирів, перетнув кордон України через закритий пункт пропуску «Маринівка».

Пасажирів за порушення правил порядку в’їзду з тимчасово окупованої частини Донбасу притягнули до адміністративної відповідальності.

Водій, житель тимчасово окупованого Донецька, опинився під слідством у кримінальному провадженні. За даними прес-служби СБУ в Харківській області, замовлення на перевезення чоловік отримував від «диспетчера», який також проживає в тимчасово непідконтрольних Україні районах.

До Росії перевізник в’їжджав через неконтрольований України пункти пропуску “Ізварине” і “Довжанський”. За даними слідства, водій платив «податки» в бюджет терористичної організації «ДНР».

Також задокументовано, що зловмисник проводив операції з державними соціальними виплатами, призначеними для внутрішньо переміщених осіб. На замовлення «клієнтів» він знімав гроші з банківських карток і перевозив готівку.

Слідство вирішує питання про повідомлення про підозру організатору каналу за ознаками ч. 3 ст. 110-2 та ч. 1 ст. 332-1 КК.

Як повідомляв Харків Times, СБУ викрила та перекрила нелегальні пасажирські перевезення з тимчасово окупованих районів Донбасу через територію Російської Федерації до Харкова.